tiistai 15. lokakuuta 2013

Kauden päätös 2013 - kohti tulevaa

Kas niin, laiskapaska on laiskotellut jopa blokkaamisesta. Vaan häliäkö vällä, on tullut vähän juoksenneltua. Hangon itämeripuolimaratooni nääs (en oo mansesta). Ikävästä pikkuflunssasta huolimatta läksin Suomen etelään kirmailemaan 21,1 kilsaa elämässäni viidennen kerran ja ajattelin että siihen päättyi kausi 2013. Kylmässä tuulessa ja pilvisessä säässä ja ärsuttävänpienessä kurkkukivussa juoksin kaikesta huolimatta (tasaisessa maastossa) puolikkaan ennätykseni 2h 24 min 42 sek, joka oli karvasesti 4 min parempi kun HCR (alamittainen, se ryökäle) toukokuussa. Jotakin on täytynyt tapahtua, kun eka kymppi oli oikeasti HELPPO! sen kun jolkottelin, jos askellus ei ollut ihan optimi, peesasin jotakuta ja koitin oikasita itseäni. Jouduin jopa himmailemaan, kun ajattelin, että jaksanko seuraavaa kymppiä yhtä hyvin. Splittejä ei taida olla, mutta kyllä kylmä tuuli teki tehtävänsä ja toinen kymppi oli oleellisesti vaikeampi ja -kaikella kunnioituksella- hemmetin tylsää maastoa.
 Mielestäni päätin kauden ihan hienosti, paljon enempää en olis osannut odottaa, mutta kun kerta on näihin hommiin lähtenyt, niin enkkoja haetaan. Seuraava puolikkaan tavoite on 2h 15 min. Viksummat voivat sanoa onko se realistinen vai ei ;) Tosin... Seuraava juoksu ei ole puolikas vaan se ryökäleen kokomaratooni! Kaikista paikoista PARIISISSA! http://www.parismarathon.com/index_us.html Seuratkaa numeroa 59144 ja karjaiskaa jos se pysähtyy jonkun Brasserien kohtaan :D Mieluiten niin kovaa, että kuuluu Ranskaan. 
 Mutta mutta, reenit eiku alussa niin johan tulee takapakkia. toissapäivänä päätin läksiä piiitkälle ja rauhalliselle lenkille hölkäten. Rauhallinen siitä ainakin tuli kun n. 4 km kohdalla oikeaan lonkkaan iski ihan hirveä vihlaisu ja kipu tuntui vähän koko ajan. Kävellessä ei mitään hätää, mutta heti kun läksin hölkälle, niin alkoi sattua. Rähmän rähmä, oikea jalka on vähän könkkö, mutta noin kipeä se ei ole vielä ollut. Illalla ankarat venyttelyt ja tukeva annos buranaa ja seuraava päivä lepoa. Seuraavan päivän lepäsin ihan oikosenaan ja nyt harkitsen lähinnä pyöräilyä ja uintia, arveluttaa juoksuhommat, vaikka olis oikein vedetyt reenit, mutta nyt on vähän tyhmää repiä. Haluaisin kuitenkin sen maradoonin läpi ja ilman kipuja, kremppoja, bursiitteja, hermovammoja, murtumia, rasitusvammoja, vitutusvammoja, pehmytkudosvammoja jne. Jatkan venyttelyä. Mulla on myös 10 metriä kinesioteippiä ja vähän enemmän urheiluteippiä, joten teippaan jalan vaikka niillä kiinni jos ei muuten.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä treeneihin ja toivotaan ettei jalassa ole mitään vakavampaa! Jos ongelma ei häviä tulevina viikkoina, kannattaa käydä lekurissa, jos siellä on joku tulehdus päällä.. nimimerkillä kokemusta on... Sitten vain Allée, allée!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Olen ollut kiltisti viikon juoksematta ja Nakerrellut buranaa. Kyllä tämä tästä, mähän ryömin sen maran maaliin vaikka väkisin ;)

      Poista